Thursday, February 2, 2017

Φιλελευθερισμός

Αριστείδη Χατζή, Φιλελευθερισμός
(Εκδ. Παπαδόπουλος, 2017)


Ο φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία που δίνει πάντα προτεραιότητα στην ελευθερία. Η ελευθερία για τους φιλελεύθερους ταυτίζεται με την απουσία καταναγκασμών στις ατομικές επιλογές: το άτομο πρέπει να αφεθεί ελεύθερο στην προσωπική του ζωή, στις κοινωνικές του σχέσεις και στις οικονομικές του δραστηριότητες. Οι φιλελεύθεροι φιλοδοξούν να δομήσουν μια ανοιχτή κοινωνία. Μια κοινωνία ελευθερίας, ανοχής και προόδου. Όπου τα άτομα θα μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή τους και να καθορίσουν την πορεία της.

Το βιβλίο αυτό είναι μια εισαγωγή στις αρχές του φιλελευθερισμού, πολιτικού και οικονομικού. Παρουσιάζει τις βασικές φιλελεύθερες ιδέες και έννοιες καθώς και την πολιτική και θεσμική εφαρμογή τους. Με ποιόν τρόπο, δηλαδή, φιλελεύθερες ιδέες όπως η ανοχή, τα δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και το δικαίωμα στην αυτοκτησία, οδήγησαν στον συνταγματισμό, στην ανοικτή κοινωνία και τελικά στη σύγχρονη φιλελεύθερη συνταγματική δημοκρατία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις φιλελεύθερες θέσεις πάνω σε σύγχρονα ζητήματα, στη σχέση του φιλελευθερισμού με την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό και στην κριτική που έχει ασκηθεί κυρίως στον οικονομικό φιλελευθερισμό.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να κατεβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου δωρεάν (πρόλογος, ευχαριστίες, αφιερώσεις, κλπ.)

Μπορείτε να το παραγγείλετε online από (αλφαβητικά):

Ιανός
Παπαδόπουλος
Πολιτεία
Πρωτοπορία

Book Leader
Cosmote Books 
Public

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.